Mooie rit, nog geen mooi weer

Mooie rit, nog geen mooi weer
Mooie rit, nog geen mooi weer

De nacht in ons hutje verloopt prima, alleen regent het echt pijpenstelen. Als we wakker worden regent het nog steeds, dus we doen maar rustig aan. We komen het Nederlandse stel van gisteravond weer tegen als we ontbijt maken in de gemeenschappelijke keuken en zij hebben in verband met het weer besloten om naar het zuiden te gaan en een paar dagen in Kopenhagen door te brengen. Stockholm slaan ze over omdat ze geen zin hebben om in de regen door de stad te moeten lopen… Wij vertellen dat we toch hebben besloten door te gaan. 

Uiteindelijk pakt deze keuze redelijk goed uit. De hele ochtend vallen rechts en links van ons buiten maar waar wij rijden is het droog. Meteen maar flink doorrijden om te profiteren van het droge moment. De wind is er nog steeds. 

Het landschap wordt hoe noordelijker we komen (naald)bosrijker met veel rotsen en grote zwerfkeien. Het wordt ook wat bergachtiger. Althans de heuvels worden hoger. De akkers zijn grotendeels verdwenen en we passeren flink stromende rivieren. In de bermen staan nog steeds overal lupines in vele schakeringen paars, roze en wit. 

Vanaf de lunch begint het steeds vaker te regenen. Korte, maar stevige buien waarna we al rijdend weer droogwapperen in de wind.

Na zo’n 250 kilometer komen we dicht langs de kust te rijden en zijn er meren aan weerskanten van de weg. Omdat het een rotskust met vele eilandjes ervoor is, zien we de zee nog niet. Pas op de camping bij Sundsvall kunnen we de Botnische golf zien. 

We besluiten vandaag te proberen echt in de tent te gaan slapen. Ook omdat de enige beschikbare stuga erg prijzig is en we hadden immers gezegd dat we zouden gaan kamperen. We vinden een plaatsje in de luwte aan het water. Twee oudere Britse heren komen ons helpen met de tarp. Uiteindelijk staat het geheel redelijk uit de wind en loopt de regen eraf. 

We wandelen naar het dorp voor boodschappen en natuurlijk gaat het weer regenen. Buien gaan hier af en aan, want door de wind is het erg wisselvallig. Het is ook zeker niet warm te noemen. 

Als we klaar zitten om eten te gaan maken verschijnen er drie regenbogen boven het water. Echt schitterend. We hebben wel gezien dat er écht geen pot met goud staat, want hij eindigee gewoon in het water.

 Na het eten wandelen we nog wat over het schiereiland dat tegenover de camping ligt.

7 Comments

  1. Wat leuk dat we mee mogen genieten van jullie reis!
    Hopelijk gaat het snel wat minder regenen en (wie weet) gaat de zon schijnen.

    Geen idee waar al die hoofdletters vandaan komen 🙂

  2. Wat prachtig! Heel gaaf zoals jullie het verwoorden. Ik beleef het helemaal mee!
    Ik ga jullie volgen!
    Veel plezier samen!

    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *