Knibbel, knabbel, knuisje…

Knibbel, knabbel, knuisje…
Knibbel, knabbel, knuisje…

De nachten zijn hier lekker kort dus als we wakker worden is het al lekker licht. Ik lig even te wachten op de wekker en denk ik zal eens gaan kijken hoe laat het is. 3.45u! De wekker stond om 7.00u, dus toch nog maar even proberen te slapen. Normaal wil ik liever een lichte tent, maar nu is de donkere tent best een voordeel. De wind is aardig toegenomen, maar het klinkt alsof het droog is.

Tegen zeven uur staan we op. De Nederlands buurvrouw die twee maanden gaat lopen van de oostkust van Zweden naar de westkust van Noorwegen is jaloers op de donkere tent. Terwijl ik juist gisteren zei dat ik de kleur tent die zij heeft zou willen. Tipje onzerzijds: ga je in de zomer naar Scandinavië neem dan een donkere tent mee.

Het is bewolkt, maar droog en we pakken alles snel in. De Britten komen nog even gedag zeggen en we hopen ze in Rovaniemi weer te zien. Als alles ingepakt is, blijkt de Garmin met de tent mee ingepakt te zijn. Dus dat kan weer uitgepakt worden. 

Doordat het droog is kunnen we redelijk doorrijden. Een wegafsluiting van de E4 zorgt gek genoeg voor minder kilometers en een mooie rit door de bossen en langs meren. De wind is nog steeds krachtig en vooral op de bruggen waait het stevig. Het landschap heeft steeds meer hoogteverschillen en grote rotsachtige vlaktes met met mosbegroeide zwerfkeien. Het oogt ruiger dan het met bossen afgewisselde meer agrarische landschap zuidelijker in Zweden. Dichter bij de kust zijn wel meer weilanden, maar zodra de weg verder landinwaarts gaat, is het overwegend bos. Soms is de zee wel tussen de bossen door te zien. Het wordt steeds minder bewolkt en soms is er zelfs een zo’n te zien.

We lunchen bij een recreatieplaats aan het water waar je met mooi weer bootjes kunt huren om op de rivier te varen. Jammer dat het zo koud is, waardoor het nu doodstil is. 

We rijden verder in de richting van Umeå. Dan komen we de wegwerkzaamheden tegen waarover de Engelsen vertelden.

We moeten wachten voor een mobiel verkeerslicht en dan komt de tegenliggende stoet begeleid door een auto ons tegemoet rijden over onze weghelft. Als ze weer op hun eigen helft rijden, keert de auto en gaat voor onze rij staan en als de hele sliert tegenliggers voorbij is, gaat onze rij langzaam op weg. Slechts een deel van de auto’s kan door het groene licht dus we moeten nog een hele ronde afwachten. Dit proces kost heel veel tijd en we komen nog twee keer zo’n situatie tegen. Inmiddels is het ook behoorlijk gaan betrekken en het duurt niet lang voor het weer regent en zelfs hagelt. We weten nu dat een wens bij een regenboog niet langer duurt dan een ochtend, want veel langer duurde het gewenste mooie weer niet. De buien worden afgewisseld met miezerregen. Als we tanken wachten we onder de overkapping de bui af en als het wat droger wordt vertrekken we weer. We draaien net de doorgaande weg weer op en het barst in alle hevigheid los. We zijn doorweekt. We schuilen bij een Sami-informatiepunt waar je ook koffie kunt kopen en waar kunst hangt. Er hangen mooie schilderijen tussen die aan fabels doen denken, maar niet kinderachtig of zweverig geschilderd, eerder krachtig en volwassen. Helaas zijn ze te groot om mee te nemen voor ons. 

We rijden door naar de camping. Het weer is zo slecht dat we besluiten een stuga te huren. De prijzen zijn nog redelijk en we hebben er een keuken in. Alleen water moeten we ergens vandaan halen, maar er is verwarming om onze spullen te drogen, belooft de receptioniste. De camping is echt enorm en heel professioneel.

Bij de stuga aangekomen is het net een trollenhuis. De voor en achterkant hellen naar buiten waardoor het een hoog Efteling-gehalte heeft. Echt leuk. We hangen onze spullen te drogen in het halletje. Daarna gaan we boodschappen halen. Het regent nog steeds maar het is wel een leuke wandeling door een woonwijk. Die Zweedse huizen blijven toch erg gezellig ogen. 

Als we terugkomen koken we de curry en daarna gaan we douchen. Deze ruimtes zijn ook netjes en goed verzorgd. Even als de centrale keuken waar we afwassen. Die is echt goed ingericht.

De nacht wordt niet lang volgens de Garmin dus we proberen maar vroeg te slapen.

De wifi is heel slecht. Goed genoeg voor een Whatsapp bericht of even mail checken, maar niet om uitgebreid te browsen. En de internet-bundels zijn bijna op voor deze maand. Die houden we voor onderweg.

We willen wel iedereen bedanken voor de reacties. Leuk! Doordat we al met hangen en wurgen de berichten op de site kunnen zetten, lukt het vaak niet meer te reageren.

2 Comments

  1. Heerlijk dat jullie even rust hebben van de wind en droog kunnen slapen. Elke dag maar hopen op minder regen, ik blijf genieten van jullie avondturen.
    Je hoeft niet te reageren, weet dat er hier met jullie wordt mee geleefd en jullie verslagen worden gelezen.

    liefs, uit Holland

  2. Ik hoop voor jullie dat de regen minder wordt want dat lijkt me niet fijn als je zo doorweekt bent elke keer.
    Leuk zo’n apart huisje. Zo kom jee nog eens ergens 😉
    Mooie herinneringen maken!
    Reageren hoeft niet.. met jullie mee genieten Is al een feest 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *